تحولات لبنان و فلسطین

نشست وزرای خارجه عضو بریکس در حالی از یکم ژوئن - ۱۱ خرداد - در شهر کیپ تاون آفریقای جنوبی برگزار می‌شود که وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز به این نشست دعوت شده است.

وزرای خارجه بریکس در آفریقای جنوبی گرد هم می‌آیند

به گزارش قدس آنلاین، گروه بریکس شامل کشورهای نوظهور اقتصادی جهان یعنی برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است که از نظر جمعیتی حدود نیمی از جمعیت جهان را در اختیار دارند. ۳۰ درصد مساحت جهان را در خود جای داده اند و یک چهارم سرمایه گذاری های صورت گرفته در جهان در این کشورها جذب شده است.

اهمیت این گروه و نقش آفرینی آن در اقتصاد جهانی سبب شده تا کشورهای متعددی از جمله ایران خواهان عضویت در این نهاد اقتصادی و تجاری شوند؛ مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر خارجه در این زمینه با بیان اینکه در حال حاضر ۱۹ کشور تقاضای عضویت در گروه بریکس را مطرح کرده‌اند، گفته است: جمهوری اسلامی ایران جزو نخستین کشورهایی است که تقاضای عضویت در این گروه را مطرح کرده است.

با این رویکرد، اجلاس وزرای خارجه بریکس که اواخر این هفته به میزبانی آفریقای جنوبی برگزار می شود، فرصت مناسبی برای ترسیم چشم انداز و برنامه‌های ایران برای عضویت در این اتحادیه اقتصادی و نیز رایزنی با اعضا برای تسهیل عضویت جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود.

خانم نالدی پاندور وزیر خارجه آفریقای جنوبی به عنوان میزبان نشست وزرای امور خارجه و روابط بین الملل بریکس از ۱۵ وزیر خارجه برای شرکت در نشست «دوستان بریکس» دعوت کرده و امیدوار است که این نشست میان مدت فرصتی برای وزرای خارجه بریکس فراهم کند تا در مورد تحولات منطقه ای و جهانی فکر کنند.

کارشناسان اقتصادی بر این باورند که با توجه به عضویت کشورهایی چون روسیه، چین، برزیل و آفریقای جنوبی در این گروه، عضویت ایران این امکان را فراهم می‌کند که معاملات تجاری خود را بدون استفاده از دلار و با پول ملی انجام دهد و همچنین با استفاده از ظرفیت کشورهایی چون آفریقای جنوبی و برزیل بازارهای جدید صادراتی در قاره آفریقا و آمریکای جنوبی شناسایی نماید.

در همین راستا، سال گذشته رئیس جمهور چین به عنوان رئیس دوره ای بریکس از آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی برای شرکت و سخنرانی در اجلاس سران بریکس دعوت کرد و در ادامه آن در گفت و گوهای دوجانبه ای که در یکسال گذشته بین رئیس جمهور ایران صورت گرفت، بر حمایت از کشورهایی چون روسیه و چین برای عضویت ایران تاکید شد؛ در این ارتباط سخنگوی وزارت امور خارجه چین تابستان سال گذشته و پس از درخواست ایران و آرژانتین برای پیوستن به «بریکس» گفت که پکن با شرکایش در این گروه برای پیشبرد الحاق اعضای جدید همکاری خواهد کرد.

در این ارتباط مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: آفریقای جنوبی از وزیرخارجه ایران برای شرکت در اجلاس بریکس دعوت کرده و ملاقات های جانبی ما با کشورهای حاضر در آن اجلاس می‌تواند فرصت خوبی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی، سیاسی و امنیتی باشد.

وی در خصوص روند عضویت ایران در «گروه بریکس»، اظهارداشت: هنوز کشورهای عضو بریکس معیارهای خود را برای اعضای جدید مشخص نکرده‌اند و در حال نوشتن این معیارها هستند.

صفری گفت: اما با معیارها و توانایی‌هایی که ما داریم به راحتی می‌توانیم خودمان را با معیارهای آنها تطبیق دهیم.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه افزود: همچنین ما می‌توانیم با روسیه، چین، برزیل و آفریقای جنوبی معاملات خود را بدون دلار و با ارزهای ملی انجام دهیم.

وی با اشاره به این مطلب که با عضویت در این گروه می‌توانیم از طریق آفریقای جنوبی تجارت خود را در آفریقا انجام دهیم و عین این موضوع را هم برزیل در آمریکای جنوبی می‌تواند برای ما داشته باشد، افزود: در این مناطق فضا برای صدور خدمات فنی مهندسی ما باز است، چه در هند، چه در روسیه، چه در آفریقای جنوبی و چه در برزیل در بخش های مختلف انرژی، نیروگاه، ساختمان سازی و جاده سازی توانایی های بالایی داریم.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه افزود: اگر ما در بریکس عضویت داشته باشیم می توانیم در بخش های دارو، تجهیزات پزشکی و در نانو به راحتی با این کشورها همکاری داشته باشیم و توسعه صادرات محصولات دانش بنیان را شاهد باشیم.

صفری گفت: کشورهای عضو بریکس موسسات مالی را برای وام دادن و تسهیلات به اعضای خود ایجاد کرده اند که میتواند این موضوع هم برای ما پتانسیلی به حساب آید که با استفاده از این تسهیلات، در جهت اجرایی کردن پروژه‌هایمان در داخل کشور و سایر کشورها اقدام کنیم.

وی خاطرنشان کرد: آفریقای جنوبی از وزیر امور خارجه ایران برای شرکت در اجلاس بریکس دعوت کرده و شرکت در این اجلاس بسیار مهم است؛ ملاقات های جانبی در جهت بیان مواضع و شرایط ما با روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی از یکطرف و با سایر کشورهایی که به عنوان عضو ناظر برای شرکت در این اجلاس آمدند، میتواند فرصت خوبی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی، سیاسی و امنیتی باشد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.